Bij de bron gebeurd het.


Vanmorgen tijdens de ochtend wandeling met de hond, genietend van het waanzinnige landschap.Naar de zon toe de betoverende glinstering van het natte gras en aan de andere kant het spel van de wolken op het gras in een bijna eindeloze weidsheid tot de dijk van het IJsselmeer, vroeg ik mij af waarom, als je 20 kilometer moet lopen voor vers water je niet simpelweg naast de bron gaat wonen.

Wat zijn de voordelen en waarom zijn die zo waardevol.

Waarom wonen de mensen rondom een bron op een behoorlijke afstand. Daar moet een onontdekte wijsheid in zitten.

Beweging, waardering en socialicering zijn de waardes die ik kon vinden.

Want wie halen het water ? Dat zijn de vrouwen met hun kinderen. Tot een bepaalde leeftijd zowel de jongens als de meisjes. Zo ontmoeten ze elkaar daar bij de bron al van jongs af aan. De moeders wisselen informatie uit en de kinderen spelen. Het is een ritueel wat bij hun leven hoort. Het lopen houdt ze fit en met de kruiken en manden in balans op hun hoofden naar huis lopen geeft tijd om stil te zijn.

Vers water gewoon uit de natuur is in onze vervulde leefomgeving niet meer voor te stellen. Wij hebben het te doen met bewerkt en /of gerecycled water uit kilometers leidingen. Wij zeggen dat het makkelijk is en tijd scheelt en dat het zo vreselijk is om zover te moeten lopen voor een primaire levensbehoefte. Wij bedenken oplossingen en zamelen daar geld voor in, onder invloed van tv shows en radiohypes die ons laten geloven dat het zielig is voor deze arme mensen en dat jij de held bent als je geld doneert.

Deze gezonde mensen zijn in mijn beleving beter af als wij. Ze leven hun leven in harmonie met elkaar hebben rijke tradities, ontwikkelen hun talenten en leven zelfstandig en vrij in hun natuurlijkheid. Waarom zouden we dat willen veranderen ? Wie heeft daar baat bij ?

Wat zou jij over hebben voor natuurlijk drinkwater ?

Als je nu water wil drinken dat smaakt en beweegt als natuurlijk water kan je ook kiezen voor de glazen drinkwaterflessen die Flaska ontwikkeld heeft. Zij zetten gewoon kraanwater om in leven gevend water door de stuctuur van de watermoleculen te beinvloeden. Wat een prachtige toepassing van de ontdekking van Dr. Emoto.

Meer over Flaska en het drinken van water


Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square